Bier en eten Bieren Brouwerijen

Brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland geopend

Brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland is sinds 2 juni geopend voor het publiek. De eerste bierbrouwerij van Noord-Holland met een volledig biologisch assortiment is gevestigd in een sfeervol gerenoveerde loods van 800 vierkante meter met zonneterras aan de haven van het historische havenstadje Monnickendam. In de eigen brouwerij worden telkens nieuwe soorten biologisch bier gebrouwen. Het proeflokaal telt 120 zitplaatsen waar gasten de bieren kunnen proeven, samen met bijpassende gerechten van de uitgebreide menukaart. Bierderij Waterland bevat ook een ambachtelijke in-house worstenmakerij, broodbakkerij en koffiebranderij.

Biologisch smaakparadijs

Oprichters Kristian Kieft en Frank Dutman spelen met Bierderij Waterland in op de toenemende vraag naar eerlijke, biologische streekproducten. Ook niet-bierdrinkers komen hier aan hun trekken en kunnen bijzondere biologische wijnen en sappen proeven. ‘We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de pure smaak van Waterland en hebben bewust gekozen voor volledig biologische ingrediënten’, aldus de oprichters.

Proefdagen

Tot en met donderdag 13 juni aanstaande bieden de brouwers de bezoekers elke dag bij binnenkomst een ander ‘proefglaasje’ aan van een van de dertien biologische bieren op de tap. Gasten krijgen zo de gelegenheid om kennis te maken met de speciaalbieren en hun mening te geven over de smaak. Zo betrekken de brouwers het publiek bij de verdere ontwikkeling van het assortiment.

Oprichters Kristian Kieft en Frank Dutman

Organic Craft Beer

Sinds 2015 brouwt Bierderij Waterland biologisch bier met grondstoffen die zijn geteeld door bevlogen biologische boeren in binnen- en buitenland. De nieuwe brouwerij met proeflokaal is gelegen aan Galgeriet 4 aan de haven van Monnickendam. Bierderij Waterland bevat ook een in-house worstenmakerij, broodbakkerij en koffiebranderij en een winkel waar de bieren en alle huisgemaakte producten worden verkocht. De gevarieerde bieren van de Bierderij zijn landelijk verkrijgbaar, onder meer via Marqt, Ekoplaza en diverse webshops voor speciaalbieren. Voor meer informatie zie Bierderijwaterland.comInstagram en Facebook.

Burgemeester Luzette Kroon van de Gemeente Waterland verrichtte samen met oprichters Kristian Kieft (links) en Frank Dutman (rechts) op donderdag 31 mei 2018 de officiële openingshandeling