De Klep tweemaal Europees brons
Biercompetities

Brouwerij de Klep wint tweemaal Europees brons

Brouwerij De Klep uit Venlo heeft twee bronzen medailles gewonnen tijdens de European Beer Star. Deze prestigieuze bierwedstrijd vindt plaats tijdens de Brau Baviale, een van de belangrijkste internationale vakbeurzen voor de drankenindustrie, gehouden in Nürnberg, Duitsland.

“Ongelooflijk en geweldig, zeker na slechts ruim een jaar actief te zijn in onze nieuwe brouwerij,” zegt Louis Klaassens, een van de ondernemers van Brouwerij De Klep. “We hebben bewezen dat we ertoe doen.

De Klep tweemaal  Europees brons

Alt gelauwerd

De bronzen medailles zijn in de wacht gesleept met De Klep Ôs Alt en De Klep Blauwe Schien. De eerstgenoemde is een Bier van het type Alt dat gezien kan worden als typisch voor de regio Venlo en de Neder-Rijn.

Blauwe bessen uit de regio

De Klep Blauwe Schien is een originele creatie, gebrouwen met blauwe bessen uit de regio Noord-Limburg. “Onze brouwers tonen aan dat onze bieren vanaf het begin van topkwaliteit zijn, en daar zijn we enorm trots op,” aldus Klaassens.

Aan de wedstrijd deden 553 brouwerijen van over de hele wereld mee, met in totaal 2356 bieren. Deze werden beoordeeld door 150 internationale bierexperts. Brouwerij De Klep heeft in haar korte bestaan al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de titel ‘Lekkerste Bier Bij Asperges’ voor De Klep Wit Gold en een gouden medaille voor De Klep Witte van Grubbe als beste witbier van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge

Brouwerij de klep wint tweemaal Europees brons