Brouwerijen

Brouwerij de Fontein: mooie pleisterplaats voor wandelaars

Wie in Zuid-Limburg is, zal meestal in het Heuvelland zijn. Ik maakte vorige maand toch tijd vrij om naar Stein te rijden. Wie door de weinig aantrekkelijke plaats richting de Maas rijdt, treft daar een idyllische plek aan met een oude boerderij die tot brouwerij De Fontein is omgebouwd en na een brand vorig jaar weer mooi is hersteld.

Hier langs de Maas is veel te beleven voor fietsers en wandelaars en De Fontein, met z’n fraaie terras en proeflokaal, is De Fontein een echte pleisterplaats.

Proeverij

In het gezellige proeflokaal is het mogelijk voor een schappelijke prijs meerdere bieren te proeven. Omdat ik nog moest rijden, werd het een kleine proeverij van 5,75 euro: 3 x 15 cl. Ik kreeg de Steinder Wit, een Limburgs Dubbel en een Venloosch Paterke Tripel. Drie traditionele bierstijlen waar helemaal niets op valt aan te merken. Ze smaakten me uitstekend en vielen ook niet buiten de lijnen van wat je bij deze stijlen verwacht.

De brouwerij maakt een groot aantal bieren, ook voor derden, zoals huisbieren voor horecaondernemers. Ben je in de buurt? Bezoek dan zeker deze brouwerij eens.