Bieren Brouwerijen

Brewforukraine.beer: waar blijven de Nederlandse brouwers?

Er is een mooi initiatief ontstaan: Brew for Ukraine. Brouwerijen die een bier op de markt brengen, waarvan de winst naar hulp aan Oekraïne gaat. Dit heeft dus niets te maken met het bier dat AB InBev heeft aangekondigd. Op https://www.brewforukraine.beer/ vind je alle informatie.

Alleen Brouwerij De Man

Maar tot nu toe is er slechts een Nederlandse brouwerij die meedoet: brouwerij De Man, gevestigd in Tilburg.

Chocolate Stout van Brouwerij De Man

Zes Belgische brouwerijen

In België doen inmiddels zes brouwerijen mee:

Brasserie de la Senne, Brussel

Brussels Beer Project, Brussel

Dok Brewing Company, Gent

Brouwerij TVerzet, Anzegem

Brasserie Caulier, Péruwelz

Buurtbrouwerij De Coureur, Leuven

Brouwerij De Man, Tilburg

Brouwerij de Man brouwde een heerlijke Chocolate Stout en zegt er het volgende over:

‘WE STAND WITH UKRAINE 🇺🇦 . With our thoughts on the situation in Ukraine, Brewery de Man and @galeacraftbeers teamed up to do “something” . We’ve brewed a beer with 100% of the profits donated to Ukraine . “We Stand With Ukraine” is a dip of a Chocolate Stout that you can’t get around.’

Waar blijven de andere brouwers?

Nederlandse brouwerijen hebben een groot hart, zo weten we door hun medewerking aan bijvoorbeeld de Beer Geeks Beat ALS actie. Hoe kan het dan dat er in België meer activiteit is? Misschien is deze actie nog niet bekend genoeg? Hopelijk volgen snel meer Nederlandse brouwers.

Helden bier

Het Genys Heroes bier (Litouwen) is een van de andere bieren in het samenwerkingsproject om de strijd voor vrijheid van Oekraïne te ondersteunen. Met deze actie wordt geld ingezameld en gedoneerd voor Oekraïne. Het is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende bedrijven voor het goede doel.Bold Brands Agency, Genys Brewing Co., Printela (drukkerij) en ingrediëntenleveranciers Savas Alus & Alhopas verenigden zich om dit project te creëren.Het ontwerp is minimalistisch en clean. De vogels zijn het symbool van vrijheid. Bold Brands Agency heeft het kleurenschema van de vlag van Oekraïne gekozen voor betere communicatie.De bevolking van Oekraïne zijn de helden van de wereld van vandaag, daarom is de productnaam Heroes! (Bron: Package Inspiration)