Biercafés Bieren Brouwerijen Brouwers Sours

Brewdog Overworks officieel geïntroduceerd in Nederland

Op 25 april werden de bieren van Brewdog Overworks officieel in Nederland geïntroduceerd. Brouwer Richard Kilcullen was aanwezig bij proeflokaal In de Wildeman in Amsterdam, waar een groot aantal van de OverWorks bieren te proeven zijn.

Instapmodel

Funk x Punk is wat je het instapmodel zou kunnen noemen voor bierdrinkers die nog niet veel op hebben met ‘ sours’

Brouwer Kilcullen: “De basis voor dit bier is de basis van onze Punk IPA, maar we hebben er wat rogge, haver en spelt aan toegevoegd om wat meer body te krijgen en te zorgen dat het bier niet te droog wordt door de vergisting. Deze basis brouwen we bij BrewDog aan de overkant van de straat.”

Bij OverWorks vindt vervolgens de vergisting en rijping plaats. “Al onze bieren krijgen een eerste vergisting met wilde gist, wat vrij ongebruikelijk is. Je krijgt dan een korte, heftige zeer fenolische vergisting. Vervolgens gaat het bier in foeders met onze brett gist, waarvan we drie stammen hebben en die zorgt dat je meer aroma’s van tropisch fruit krijgt en dat het bier zachter wordt. Dat maakt de Funk v Punk tot een bier dat toegankelijk is voor onze Punk IPA liefhebbers.”

Binnenkort meer over de andere bieren van Overworks.

Richard Kilcullen (l.) en Simon Fokkema bij de introductie van Overworks in proeflokaal In de Wildeman

Wildeman

Wil je deze bieren alvast proeven? Dat kan want importeur Bier & cO heeft deze bieren nu officieel geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Simon Fokkema van proeflokaal In de Wildeman aan de Nieuwezijds Kolk in Amsterdam, heeft een mooie selectie op de kaart. Hij en zijn medewerkers kunnen je alles vertellen over deze bieren.

Lees hier een uitgebreide versie van dit artikel.