Brewdog Outpost Rotterdam
Biercafé Brewpub Brouwerijen Proeflokaal

Bierhotspots (1): Brewdog Outpost Rotterdam

In mijn bierrubriek in horecavakblad Entree stel ik iedere maand 5 vragen aan een horecaondernemer die een bierhotspot leidt. In juli was dat Thom van Zanten, van Brewdog Outpost Rotterdam.

Wat is het verschil tussen een BrewDog Bar en een Outpost?

“We hebben Thoms Stadsbrouwerij omgetoverd in een ‘outpost’. Dat is een BrewDog Bar, die gezien de grootte en de aanwezige huisbrouwerij een BrewDog Outpost wordt genoemd.”

Hoe ontstond het idee van Thoms Stadbrouwerij een BrewDog outpost te maken?

“Thoms aan de Meent loopt goed, maar de stadsbrouwerij bleef wat achter. Via Peter Rouwen van brouwerij Noordt en importeur Bier & cO,  kwamen we in contact met BrewDog. We kenden het bier natuurlijk en de kennismaking met BrewDog verliep erg goed. We hebben meerdere gesprekken gevoerd. Je bent meteen lid van de BrewDog familie. Het ruige van BrewDog past helemaal bij Rotterdam.”

En dan moet je opstarten middenin de coronacrisis.

“Ja, dat is natuurlijk waardeloos. Met zo’n mooi concept en zoveel bijzondere bieren wil je natuurlijk meteen knallen. Dat gaat niet als je maximaal 30 mensen binnen mag hebben. Maar we hebben ook nog een terras dus inmiddels hebben we al heel wat gasten over de vloer gehad.”

En een microbrouwerij, net als de andere ‘outposts’ in Londen, Dublin, Manchester en Seoul.

“Onze eigen brouwer Jazze Post is naar de BrewDog outpost in Londen geweest en brouwt hier onder leiding van Peter Rouwen. Onze gasten drinken straks een Rotterdam IPA rechtstreeks uit de tanks. Daarnaast kunnen gasten een hoop toffe eigen brouwsels gaan verwachten in de toekomst.”

Brewdog Outpost brouwer Jazze Post
Jazze Post, brouwer.

En de andere bieren?

“Dat wisselt snel, dus kijk zeker op Untappd. Uiteraard de BrewDog klassiekers en specials op tap aangevuld met guest beers zoals die van Noordt. Daarnaast zeker 16 BrewDog bieren en 18 gastbieren in blik en fles. Daarnaast bieden we onze gasten uit 010 en omstreken de beroemde Buffalo Wings en andere BrewDog bar klassiekers . Om het voor gasten uit 010 en omstreken nog toffer te maken hebben we op maandag Vegan Monday en woensdag Wings Wednesday die naar verwachting veel gasten gaan trekken. Wij hebben er zin in!”

Brewdog outpost Rotterdam