Duvel designerglas 2023
Bierglazen

Bredase illustrator Hedof ontwerpt Duvel Designerglas 2023

Een kleurrijke verzameling van bonte outfits, maskers en glazen siert het iconische glas en nodigt uit om te proosten. Voor de nieuwste editie van de Duvel Collection werkt het biermerk samen met de Bredase illustrator Rick Berkelmans, bekend onder de naam Hedof. Inspiratie voor het design haalt Hedof uit momenten van verbinding; middels zijn ontwerp neemt hij je mee in “de kunst van het vieren”. Vieren kent wereldwijd vele vormen en gedaanten. Maar er is een grote gemene deler: het echt even loskomen van de dagelijkse routine en stilstaan bij een moment of mijlpaal, vaak gepaard met een proost. En dat is precies de plek waar Duvel en Hedof elkaar vinden. Het nieuwe designer glas is vanaf 4 september aanstaande, in een beperkte oplage, verkrijgbaar.

Duvel designerglas: De kunst van het vieren

Het ontwerpen van het Duvel designer glas was altijd al een stiekeme droom van Hedof. Jarenlang spaarde Rick zelf de glazen van zijn voorgangers, waaronder die van Piet Parra, Morrison Schiffmacher en Franky Sticks. “Dat ik mijn eigen glas kan toevoegen aan de collectie en mijn ontwerp nu zelf een collectors item is, voelt nog een beetje onwerkelijk”. Hij kreeg volledige, creatieve vrijheid voor het maken van zijn design. “Vieren is wat me inspireerde, even weg uit het dagelijkse leven. Hoe wilder uitgedost, hoe wilder vaak het feest. Dat moment heb ik proberen te vangen middels mijn design voor het Duvel glas. Ik wilde een glas maken dat uitnodigt om te vieren en te proosten op iets kleins of iets groots.” Aldus Rick.

<Tekst gaat verder onder afbeelding>

Duvel Designerglas 2023

Het iconische glas als canvas

Duvel is veel meer dan een passie voor bier. Het is een echte passie voor goede smaak. Voor de Duvel Collection brengen jaarlijks internationale en opkomende artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas. Het resultaat is een gelimiteerde oplage kunstobjecten. Eerder mochten Piet Parra, Eley Kishimoto en Denis Meyers zich uitleven op het glas. Nadien volgden onder andere Stefan Glerum, Morrison Schiffmacher, Franky Sticks en nu dus Hedof uit Breda. Voor een highlight-overzicht van artiesten die Hedof voorgingen, check de Duvel Art Gallery video

Over Hedof

Hedof is de studionaam van illustrator Rick Berkelmans. Zijn opvallende illustratiewerk is een doordachte, slim uitgebalanceerde compositie vol bontgekleurde landschappen, sneaky figuren en gekke vormen. Een weerspiegeling van Rick’s positieve instelling. Zijn sprekende illustraties zijn wereldwijd te bewonderen op producten, muren in zowel Nederland als het buitenland, installaties en in magazines.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Duvel designer glas 2023 is vanaf 4 september, in beperkte oplage, verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau bij aankoop van Duvel. Check www.duvel.com/hedof voor meer info.

Vorig jaar was er ook een Duvel designerglas.