Bieren Brouwerijen IPA

Brand Session IPA: smaakvol alternatief

Voor het eerst liet Brand in de thuisbrouwwedstrijd die de brouwerij samen met bierconsumentenvereniging PINT organiseert, een sessionbier brouwen. De thuisbrouwer die destijds de wedstrijd won met een IPA, Jeroen Free, won ook deze editie. Zijn session IPA is door de Brand bierbrouwerij geschikt gemaakt voor productie op grote schaal. Het bier is inmiddels als Brand Session IPA verkrijgbaar in de horeca en zal binnenkort ook in de retail beschikbaar zijn.

Fris

Een session IPA vergelijken met een gewone IPA is niet helemaal eerlijk. Natuurlijk heeft de ‘gewone’ IPA een wat vollere smaak, maar daarmee is ook alles gezegd. Deze session IPA heeft namelijk een rijke smaak en heerlijke fruitige hoparoma’s. Een fris en aangenaam bitter bier.

Met slechts 3.5% alcohol kan dit een terrastopper worden, want wie op warme dagen wat meer wil drinken doet er verstandig aan bieren te drinken die wat lager in de alcohol zitten.

Smaakvol

Het belangrijkste is echter dat dit gewoon een smaakvolle IPA is, ondanks de slechts 3,5% alcohol. Dus ook op minder mooie dagen is dit een fijn bier voor bierdrinkers die gewoon wat minder alcohol willen nuttigen.

Pluspunt

Door schaalgrootte kan Brand dit bier een prijs geven die wat onder de prijzen van Craft IPA’s ligt. Bovendien heeft Brand als onderdeel van Heineken een distributievoordeel. Prijs en distributie kunnen dit bier dus populair maken. Dat is een belangrijk pluspunt omdat zo grote groepen pilsdrinkers een minder hoge drempel hebben om eens een Session IPA te gaan proberen Toch is er maar één echt argument om dit bier te drinken en dat is de smaak en niet de prijs. Wie een goed bier wil drinken trekt graag zijn of haar portemonnee. In dit geval een prima session IPA. Er blijft dan iets meer achter in de portemonnee, dus kan er een tweede worden gedronken.
Ik denk dat dit bier binnenkort op veel terrassen te zien zal zijn.