Brouwerijen

Bolschout STER: brons in Londen

Niet alle brouwerijen hebben een actie in het kader van de coronacrisis. Sommige brouwerijen delen gewoon hun goede nieuws, zoals Bolschout uit Almere, een Nederlandse brouwerij met Belgisch DNA.

Bij de London Beer Competition 2019 kreeg Bolschout Ster een bronzen medaille! Na vorig jaar prijzen te hebben behaald in Lyon (zilver met Bolschout BLOND) en 3 x goud in Frankfurt (Bolschout BLOND, Bolschout HOPVOL en Bolschout STER) is brouwerij Bolschout een echte internationale promotie voor Almere!

Brouwerij Bolschout bestaat sinds 2014 en brouwt speciaalbieren voor voornamelijk lokale afzet. Brouwmeester Sam De Bolle heeft jarenlange ervaring op bier- en brouwgebied, hij geeft ook brouwcursussen in samenwerking met Braumarkt in Almere , met groot succes! Hij is ook de brouwmeester van Bierderij Waterland in Monnickendam, met een brouwinstallatie van 12 hectoliter (1200 liter) waar hij wekelijks brouwt. Alsook brouwt hij in zijn eigen BrouwStudio, Bolschout bieren, maar ook opdracht bieren of private label bieren.

Sam De Bolle, van Belgische (Vlaamse) komaf, streek in 1996 neer in Almere. Hij voelt zich dan na zo`n lange tijd ook sterk verbonden met de stad. de bieren van Bolschout:

Bolschout BLOND

Een meergranen blond bier van gerstemout, tarwe en haver, hoge gisting met een zachte moutige smaak, een beetje troebelheid doordat deze niet gefilterd en gepasteuriseerd wordt, wat ten goede komt aan de smaak!5,5%alc.

Bolschout BELGA

Spéciale Belge Pale Ale is een type van Belgisch amber bier van hoge gisting. De rijke smaak komt onder meer door het gebruik van gekaramelliseerde mout. 6,0%alc.

Bolschout HOPVOL

Een IPA (India Pale Ale) stijl bier, mooi bittertje uitstekend als aperitief bier, of gewoon lekker op het terras! We gebruiken prachtige exotisch Amerikaanse hopsoorten om dit amberbier zijn geurig aroma recht te geven!

Bolschout URTYP

Een pilsener urtyp is een laaggistend bier dat van oorsprong uit Tsjechie komt, de originele pilsener dus. Hij heeft een vollere smaak dan pils en is iets bitterder.

Bolschout STER

Een seizoensbier voor als het kouder is. Het is een donkerbier (bocktype) met speculaaskruiden, gebrande kandij en wat rookmout. 6,0%alc.

Bolschout BLOM

Een seizoensbier voor het voorjaar/zomer en is te verkrijgen vanaf de bloesem weer gaat bloeien! Het is een tarwebier met bloesemaroma`s, ietwat hoppig met geurige amerikaanse hop, heerlijk voor op een zonnig terras! 5,5%alc.

www.facebook.nl/bolschout

www.bolschout.nl