Bieren Events Onderscheidingen

Bird Brewery wint 5x goud tijdens de World Beer Awards

Tijdens de World Beer Awards is het Nederlandse Bird Brewery veelvuldig in de prijzen gevallen. De brouwerij werd in vijf categorieën als Country Winner bekroond. Eerder dit jaar was Bird Brewery al de beste nieuwkomer tijdens de Dutch Beer Challenge.

Grootste bierverkiezing

De World Beer Awards is ‘s werelds grootste bierverkiezing en vindt jaarlijks plaats. Vanuit de hele wereld worden bieren ingezonden, waarna ze door een vakkundige jury blind worden beoordeeld. Tijdens de World Beer Awards vielen de volgende vijf bieren in de prijzen:

  • De Rumoerige Roodborst (Country Winner) – Amber
  • Datisandere Koekoek (Country Winner) – Saison
  • Datsmaaktnaar Meerkoet (Country Winner) – Experimental
  • Nognietnaar Huismus (Country Winner) – American Brown Ale
  • Mr. Cacaotoe (Country Winner) – Flavoured Stout/Porter

Internationale top

“We wonnen eerder dit jaar al drie prijzen tijdens de Dutch Beer Challenge. Het is fantastisch om te zien dat we ook door een internationale jury zo goed worden beoordeeld!”, aldus medeoprichter Ralph. “Het is toch ongelooflijk? We zijn iets meer dan een jaar bezig en vallen nu vijfmaal in de prijzen tijdens de allergrootste bierverkiezing van de wereld.”

Ook medeoprichter Rik is blij verrast. “Natuurlijk zijn wij ontzettend blij met de kwaliteit van onze bieren, maar dat het zo snel gaat hadden wij echt niet durven dromen. Tijdens de Dutch Beer Challenge driemaal en nu zelf vijfmaal in de prijzen. Bizar, maar fantastisch. Hier gaan we wel een paar Birdies op drinken!”

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal prijzen met hun bieren.