Ook bierbrouwers omarmen Smart Packaging

Ook bierbrouwers omarmen Smart Packaging

Er zijn tal van redenen waarom Active & Intelligent Packaging (A & IP), ook wel Smart Packaging genoemd, zo populair is in de drankensector. In de sterk concurrerende sector voor alcoholhoudende dranken maakt alles wat jouw merk onderscheidt van de rest het verschil. Dat oderscheidende moet natuurlijk de smaak zijn. Maar ook technologie helpt.

hopsy5
Thinfilm ontwikkelde een toepassing voor Hopsy

Het bedrijf Thinfilm ontwikkelde de OpenSense tags en is onlangs een partnership aangegaan met Hopsy, een lokale craftbier marktplaats en bierleverancier. De twee bedrijven gaan samenwerken om de NFC-technologie te integreren in een verscheidenheid aa  lokaal geproduceerde ambachtelijke bieren in de VS, waardoor microbrouwerijen interactief en educatief met bierdrinkers kunne ncommuniceren, maar ook hun merk kunnen differentiëren. Er si veel potentieel voor actieve en intelligente verpakkingen in de drankensector.

Een inmiddels ‘oude’ bekende op het gebied van smart packaging is de Heineken Ignite fles, die een NL Packaging Award won in de categorie Consumenteninnovatie. Deze fles licht op bij een combinatie van beweging en geluid en is in clubs en discotheken dus een opvallende verschijning. De onderscheiding is et bewijs van d eimpact die een interactieve en slimme verpakking kan hebben.

Zelfs in Japan is er duidelijk bewijs dat intelligente en slimme verpakkingen aanslaan.  Brouwerij Kirin, ontwikkelde samen met WHITE Inc. de ‘Illumicap’, een kunststof dop met IoT technologie met ingebouwde draadloze communicatie en verlichting. De dop is uitgerust met een bluetooth-module die vanuit de dop met een LED lampje de hele fles verlicht. Consumenten kunnen genieten van real-time veranderingen in het licht, terwijl een andere toepassing het nemen van foto’s met een lange sluitertijd mogelijk maakt, waar de consument creatief mee aan de slag kan. De dop moet eind dit jaar op de markt komen.

dopJapan

Kirin Illumicap