StiBON
Opleidingen

Bieropleider StiBON breidt uit naar België

De van oorsprong Nederlandse bieropleiding StiBON slaat haar vleugels uit naar België. StiBON, de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland werkt hierbij samen met BECOMEV (Brussels Beer Challenge, Beer Experience, Bier Grand Cru, …).

Vraag vanuit België

StiBON België organiseert in het najaar de eerste opleiding in Brussel. Aanleiding voor deze stap is de toegenomen vraag vanuit België voor de internationaal georiënteerde opleiding die StiBON biedt.

Belgisch docentenkorps

Het lesmateriaal is aangepast aan de Belgische context en de het docentenkorps is 100% Belgisch. De Nederlandse moederorganisatie bewaakt de filosofie en de kwaliteit van de opleiding. De StiBON opleiding is er voor iedereen die meer wil weten over bier. Van horecaondernemers en hun personeel, salesverantwoordelijken van brouwerijen en particulieren die hobbymatig in bier geïnteresseerd zijn. StiBON is 100% onafhankelijk.

Goede basiskennis

Tijdens de opleiding StiBON Bierambassadeur 1 leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komt de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier- en spijscombinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. De vervolgopleiding op niveau 2 is een belangrijke stap naar het internationaal erkende diploma ‘Diplom Biersommelier’.

StiBON
Hoples in Gulpen.