Bieren Brouwerijen Festivals

Biernieuws week 22: van festival tot Italiaanse brouwmeester

Een greep uit het vele biernieuws deze week.

Groninger brengt nu ook een American Pale Ale op de markt en brengt die onder de aandacht met een aanpak die we van de  grotere brouwers gewend zijn: een fleske opsturen naar redacties, met daarbij een begeleidend schrijven. Het werkt meestal goed. De brouwerijhuurders uit Groningen brengen ook een Spelt Pale Ale, een Sweet Stout en een Oerspelt Weizen op de markt.

wp-1467186017692.jpg
American Pale Ale van Groninger

Brouwerij Hoop

Brouwerij Hoop in Zaandijk is aan het warmdraaien. Het restaurant/proeflokaal is al open en de brouwinstallatie staat er en wordt uitgebreid getest en ingewijd. De bieren zijn al verkrijgbaar en worden vanaf deze zomer in Zaandijk gebrouwen.

Ashampoo_Snap_2016.06.29_07h41m11s_001_
Brouwerij Hoop

Bij Cause Beer Loves Food (voorheen Jopen Proeflokaal Amsterdam) komt Giovanni Campari, de brouwmeester van Birrificio del Ducati langs op 7 juli. Er is die avond een bierdiner, waarvoor nog gereserveerd kan worden.

Ashampoo_Snap_2016.06.29_07h48m12s_005_

Bierfestival

Dan is er het Oedipus International Beer Festival bij Oedipus Brewing in Amsterdam op 2 en 3 juli. Er zijn bieren te proeven van 19 internationale brouwerijen (België, Nederland, Duitsland, VS, Zweden, Noorwegen, Estland en Groot-Brittannië). Naast bijzondere bieren is er uitstekend eten en veel livemuziek.

Brouwerij De 7 Deugden bracht een Saison op de markt, de Zij + Zon. ‘Gemaakt van eerlijk duinwater, mout, hop, gist en bottelsuiker. Het kruidige smaakavontuur kan met dit bier een dimensie extra krijgen!’, meldt de brouwerij. De brouwerij werkt nog steeds aan een nieuwe locatie naast de molen van Sloten. Momenteel krijgt de financiering aandacht en in samenhang daarmee het uitbreiden van de markt.

Ashampoo_Snap_2016.06.29_07h46m23s_004_
Zij + Zon, een zomerse Saison

Grolsch brengt een speciaal bierblikje op de markt ter gelegenheid van het jubileum van de Zwarte Cross. Het is een veelkleurige verpakking geworden en geen zwart blik. Het blikje is het resultaat van een ontwerpwedstrijd. Die is gewonnen door Arjan van den Heuvel. Hij ontwierp het kleurrijke blik met verschillende verwijzingen naar eerdere edities.

Ashampoo_Snap_2016.06.29_07h54m49s_006_

Uitbreiding

De Lindeboom Bierbrouwerij in Neer werkt aan een verbouwing om meer gasten te kunnen ontvangen. Enkele jaren gelden werd al een nieuw brouwhuis in gebruik genomen. Na de huidige verbouwing zijn de energiekosten veel lager en de arbeidsomstandigheden beter, doordat het met de hand reinigen van de lagerkelders verleden tijd is. Er wordt ook een nieuw magazijn gebouwd.

lindeboom
Verbouwing bij Lindeboom

 Albert Heijn neemt in Twente zes bieren van de Twentse Bierbrouwerij op als regionaal bier. Het bier is te vinden in 32 supermarkten. De brouwerij startte ooit als horecabrouwerij, maar begon late rook met verkoop van verpakt bier.

Twents Bier