Biernieuws week 13
Bieren Brouwerijen

Biernieuws week 13

Iedere week overspoelen de brouwerijen ons met hun nieuws. Een deel daarvan krijg ik maar te zien. Wat ik leuk vind, deel ik zo mogelijk een paar keer per week met je. 

Binnenkort verkrijgbaar: boek over bierfietstochten

Eddy van der Ploeg is bijna klaar met zijn boek. “Ik heb nooit geweten dat een boek maken een proces van anderhalf jaar noeste arbeid is. Keuzes maken, routes bepalen, schrijven, cartografie en veel fietsen.”

Hij deelt alvast een foto van de proefdruk.

“Dit is de proefdruk. komende week gaat hij naar de drukker en over een paar weken kan ik hem uitleveren. Nu met introductiekorting te bestellen in mijn winkel https://bierenkennis.nl/winkel/

Deel 1, 33 etappes,  1582 kilometer van #deventer naar #eindhoven

Deel 2 is beschikbaar vanaf medio juni. 32 etappes en 1526 kilometer van Eindhoven naar Deventer.

Een must voor elke bierliefhebber of fietsliefhebber.”

Biernieuws week 13

Online masterclass met Rick Kempen

Meer over bier weten? Doe mee met de online masterclass bierproeven!

Tijdens dit gratis event op zaterdagavond 9 april neemt Bierambassadeur Rick Kempen je mee op smaakavontuur. Je leert niet alleen hoe je bier proeft, maar ook over de herkomst van een bier of biertype. De rode draad door de masterclass is het steeds veranderende effect van hop op verschillende bieren. Bieren van Jever, Rodenbach, Brouwerij de Molen, Kerel, Uiltje Brewing Company en BrewDog komen aan bod. De zes bieren zijn in een Dare to Drink Different proefdoos te koop in geselecteerde Albert Heijn winkels en op ah.nl. Natuurlijk kun je de bieren ook los kopen. Klik op de link voor meer informatie of om je aan te melden.

Biernieuws week 13

Dinkelbieren maakt maibock met pit

“Hou je van pit en durf jij het aan?”, schrijft Dinkelbieren. “Probeer dan onze spicy maibock!” De spicy maibock is gebrouwen met verse gele Madame Jeanette pepers.

Hulp voor Frontaal

Reinier Kamphuis, eerder directeur bij Bier & cO, gaat Roel Buckens van Frontaal helpen.

Kamphuis: “Het leven is er om te doen wat je leuk vindt. At the end gaat het erover je hart te volgen en hoe mooi is het dat ik dit kan gaan doen  bij Brouwerij Frontaal. De geur van hop en mout, ik heb het oprecht gemist. Roel Buckens bouwt al sinds 2015 aan Brouwerij Frontaal en brouwt winnaars van bieren. Ieder doel is de afgelopen jaren overtroffen en zijn ambitie reikt nog verder. Hij gaat nu zijn droom waarmaken om een brouwerij te bouwen ter grootte van een voetbalveld. Dit met support van meer dan 5.000 mede eigenaren, >5 mio funding en zijn loyale community en team.
Vanuit You Are Amazing ga ik bijdragen zijn droom te realiseren en gaan we samen Frontaal nog verder vooruit brengen. Een ondernemende brouwer die anders denkt en waar er een cultuur heerst van niet lullen maar bier beuken. Informeel, no nonsens en ondernemen vanuit het hart met een grote liefde voor bier.”

biernieuws week 13
Roel Buckens en Reinier Kamphuis

Stijgende grondstofprijzen probleem voor brouwers

Veel sectoren hebben last van de steeds verder stijgende grondstofprijzen. Het werkt niet alleen door in de grondstoffen voor bier, maar ook die voor verpakkingen. Michel Ordeman van Jopen sprak er met NH Nieuws over.

Brouwerij Jopenkerk onder grote druk: prijzen grondstoffen en verpakkingen extreem gestegen – NH Nieuws