Biernieuws week 13
Bieren Bierfestivals Brouwerijen Brouwerijhuurders

Biernieuws week 13 #2

Iedere week overspoelen de brouwerijen ons met hun nieuws. Een deel daarvan krijg ik maar te zien. Wat ik leuk vind, deel ik zo mogelijk een paar keer per week met je.

Roodnoot brouwt in Utrechtse stadsboerderij

Roodnoot is nog even brouwerijhuurder, maar op korte termijn gaan de Utrechtse brouwers zelf in de ketels roeren. Inmiddels is de brouwerij open. Deze week kregen de crowdfunders en trouwe vrijwilligers een eerste drankje.

Biernieuws week 13

Vanaf woensdag 30 maart is de brouwerij open op de volgende tijden:

  • Woensdag 16:00-23:00 uur
  • Donderdag 16:00-23:00 uur
  • Vrijdag 15:00-00:00 uur
  • Zaterdag 14:00-00:00 uur
  • Zondag 14:00-20:00 uur

Binnenkort wordt de brouwinstallatie geplaatst door Coenco Microbreweries.

Biernieuws week 13
Stadbrouwerij Roodnoot

Heropening brouwerij Oproer

Het proeflokaal van Brouwerij Oproer werd vorig jaar getroffen door brand. In Overvecht-Zuid heeft de brouwerij deze week een prachtig biercafé geopend. Met 800 m2 en 20 taps heeft de brouwerij de bierliefhebbers heel veel te bieden.

Biernieuws week 13

Bier 4,7% duurder

Nu.nl schreef deze week: ‘De prijzen van alle soorten granen, waaronder dus ook gerst, het hoofdbestanddeel van bier, stegen het afgelopen jaar fors. Dit komt door de warme zomer die een aantal oogsten verpestte. Daar komt bij dat transport veel duurder is geworden door containertekorten als gevolg van de coronacrisis. Daardoor verhogen brouwers hun prijzen en dat merkt de consument uiteindelijk ook in de kroeg of de supermarkt.’ De prijsstijging is 4,7%, maar in de horeca is de stijging veel groter. Het effect van de stijgende energieprijzen mag ook niet worden onderschat.

Texelse Bierbrouwerij presenteert Ruuge Monnik

‘Onze brouwers hebben hard gewerkt aan ons nieuwe bier: Texels Ruuge Monnik, exclusief te drinken in de horeca op Texel’, meldt de brouwerij op Facebook.

Je moet dus naar Texel om het bier te proeven.

‘Texels Ruuge Monnik is geïnspireerd door een Middeleeuws recept van ruige Ludinga-monniken op Texel. Dit recept dook op tijdens onderzoek voor het boek ‘Int Texel gebrouwen’, over 7 eeuwen bier op Texel. Dit puur Texels bier drink je uitsluitend van de tap en exclusief in Texelse horeca tot medio mei.

Biernieuws week 13

Rock City wint Gooische Voorjaarsbierproeverij

Lees het verslag hier.

Aankondiging: Gooisch Bierfestival

‘Het jaarlijkse hoogtepunt aan het eind van de zomer. Iedereen weer terug van vakantie. We treffen elkaar, praten we bij en ontdekken de lekkerste bieren van dit moment’, meldt de Gooische Bierbrouwerij.

  • Wat? Gooisch Bierfestival
  • Wanneer? Zondag 11 september 2022 van 13:00 – 21:00