Bieren Webwinkels bier

Bierlokaal.com: online bierclub voor consument én brouwers, horeca en slijters 

Linda van Ras, de gebroeders Morshuis (Pakhuis Twente) en Menno Braakman zijn onlangs Bierlokaal.com gestart om alle soorten bierdrinkers te betrekken bij een nieuwe bierclub/community. Van beginners tot liefhebbers, tot beergeeks tot bierpro’s; ze krijgen allemaal hun plek op Bierlokaal.com. ‘Zo bieden we de beginners en liefhebbers het Proeflokaal waar ze in degustatievideo’s hun thuisgestuurde speciaalbier met aandacht leren proeven en waarderen. We brengen zo eigenlijk het gemiddelde niveau van speciaalbierdrinkend Nederland omhoog. Een grote behoefte onder brouwerijen in NL. We laten ze kennismaken met de gangbare- en minder bekende biertypen”, zegt Braakman.

Competitie

In het Proeven Voor Pro’s Lokaal Boerlokaal.com de liefhebbers, beergeeks en bierpro’s uit om de competitie met elkaar aan te gaan door degustatievragen te beantwoorden in een wekelijkse blinde proeverij. De maandwinnaars hebben zich bewezen als fijnproevers. Zij mogen in het testpanel van Bierlokaal nieuwe bieren proeven van brouwerijen. “Als ze enthousiast zijn over een nieuw bier, kunnen zij ideale ambassadeurs zijn met invloed én bereik”, zegt Braakman. “Zo bouwen we op dit moment aan een platform voor de consument én voor de brouwerijen. We leren de verschillende bierdoelgroepen uit verschillende windstreken in NL goed kennen. We bevragen ze ook regelmatig.”

Marketing

De initiatiefnemers bieden brouwers een marketingtool. “Brouwerijen kunnen bij ons zeer effectief samplen onder verschillende doelgroepen, aangevuld met meer marketingmogelijkheden zoals een brouwerijvideo waarin de brouwer zijn passie deelt met onze leden en daarbuiten, middels social media advertising. Ze kunnen tevens nieuwe bieren laten testen door onze BierPro’s”.

www.bierlokaal.com 

https://www.bierlokaal.com/