Biercafés

Bierhotspot (9): Mikkeler at Morebeer

Peter van der Arend is bierliefhebber, bieroloog en eigenaar van proeflokaal Arendsnest, The BeerTemple, Craft & Draft en nu ook van Mikkeler at Morebeer. Wij stelden 5 vragen aan deze gedreven ondernemer die onder de naam Morebeer ook eigen bieren brouwt met zijn team.

Na een lange lockdown investeer je?

“Na een moeilijk jaar door de coronapandemie, is de opening van deze nieuwe zaak een positieve impuls. Natuurlijk hebben we klappen gehad en heb ik spaargeld moeten aanspreken om door de crisis te komen. Maar we overleven het en met dit nieuwe concept zetten we iets unieks neer.”

Mikkeler at Morebeer

Beer loves Food wordt Mikkeller at Morebeer, want?

“Ze stonden met stip op één op het lijstje van internationale brouwerijen waarmee ik wil samenwerken. Mikkeller is een vooruitstrevende brouwerij en de biervriendschap is er al sinds 2009. Ik was in 2010 en 2012 bij de opening van de Mikkeller-cafés in Kopenhagen. Via Menno Olivier van brouwerij De Molen leerde ik brouwer Mikkel Borg Bjergsø kennen. Hij is blij met dit initiatief.”

Wat maakt je menukaart bijzonder?

“De keuken serveert half vegan, half vlees. Ik heb deze combinatie nog nergens gezien en ik ben ervan overtuigd dat we iets unieks bieden. Onze chef Jesse Oudejans specialiseerde zich tijdens de lockdownperiode in vegan recepten. De nieuwe menukaart is voornamelijk geïnspireerd op de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken. We gebruiken bijvoorbeeld de veelzijdige Japanse vleesvervanger seitan. Die bereiden we zelf in allerlei vormen, voegen er onze unieke kruidenmengsels aan toe en combineren het met smaakvolle zelfgemaakte bouillons.”

Vlees én vegan?

“Jazeker. Door half vegan en half vlees te bieden, voorzien we in een behoefte van veel gasten. Als veganist of vegetariër moet je het in een groot aantal restaurants doen met dezelfde vegaburger of die eeuwige quiche. Omgekeerd hebben vleesliefhebbers in vega-restaurants helemaal niets te zoeken. Wij combineren het beste van twee werelden.” Welke andere bieren serveer je? “De helft van de taps is gereserveerd voor de bijzondere bieren van Mikkeller. Op de andere taps komen de bieren van onze eigen contractbrouwerij Morebeer. Verder hebben we ook twee Gulpener-bieren plus negen wisseltaps. Voor liefhebbers van craftbier valt er dus genoeg te kiezen.”

Welke andere bieren serveer je?

“De helft van de taps is gereserveerd voor de bijzondere bieren van Mikkeller. Op de andere taps komen de bieren van onze eigen contractbrouwerij Morebeer. Verder hebben we ook twee Gulpener-bieren plus negen wisseltaps. Voor liefhebbers van craftbier valt er dus genoeg te kiezen.”

Mikkeler at morebeer