Bierhotspot Boscafé
Biercafés

Bierhotspot (8): Boscafé ‘t Hijgend Hert, Vijlen

Vijf vragen aan Isabel van der Vleuten. De bierhotspots zijn een onderdeel van mijn vaste bierrubriek in horecavakblad Entree

Altijd jaarrond open. Hoe overleef je dan twee lockdowns?

“We waren inderdaad altijd open en toen dicht. Stilte, geen geroezemoes van gasten, het was  wennen. We hebben de bars geoptimaliseerd. Ook is er met het personeel enorm veel hout gehakt en gestapeld, om toch nog een beetje bezig te blijven. Tijdens de tweede lockdown hebben we een take away-keet geopend onder de naam Het Vergulde Reetje. In dat keetje hebben we nog een deel van onze biervoorraad kunnen verkopen. De rest van het bier, wat uiteindelijk over de datum ging, is afgeschreven, dus we hadden best veel derving in die maanden.”

Bierhotspot Boscafé
Isabel van der Vleuten

Hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers goede bieradviezen geven?

“Elke eerste woensdag van de maand houden wij een kleine bierproeverij voor ons personeel waar wij onze speciaalbieren proeven en bespreken. Ook drinken we na werktijd vaak een bier samen en onze nieuwe medewerkers sporen we ook altijd aan om een ander bier te proberen, waarbij we dan stilstaan bij de eigenschappen.”

Wat zijn de highlights op de bierkaart?


“De highlights zijn natuurlijk onze eigen bieren: Hert Blond, Hert Bruin en Stout Hert. Daarnaast zorgt de Alliantie van Biertapperijen elke maand voor een machtig mooi bier.
Als gasten wandelend of fietsend ons terras hebben bereikt, zijn ze vaak toe aan een lekker glas blond uit de tap. Ons Hert Blond draait dan ook als een tierelier, maar ook de witbieren gaan erg goed.”

Jullie huisbier komt België?

“Ja, het wordt in Hombourg gebrouwen bij een Waalse brouwerij, hier net over de grens. Het is ook de brouwerij die qua afstand het dichtstbij ligt. Het Hertbier is dus echt een bier uit de streek en qua marge en verkoop zijn de huisbieren de toppers in ons assortiment. Het is prachtig gezicht: een druk terras met op de tafels volle glazen van ons eigen Hertbier.”

Geven jullie bieradviezen bij de menukaart?

“We hebben bier-spijssuggesties op onze menukaart staan en als gasten om advies vragen, geven wij dat natuurlijk graag. Ook koken wij met onze eigen bieren, zoals Opa’s Kippetje waar een goede hoeveelheid Hert Bruin in gaat. Zelf ben ik groot  fan van de combi chocoladetruffels en Bacchus Frambozenbier. Heerlijk!”

Eerder gepubliceerd in Entree. Beeld: Boscafé ‘t Hijgend Hert