Bieren Biersommeliers Festivals

Bierdiner in de Martinikerk!

Op woensdag 11 april zal voor de vierde keer het bierdiner in de Martinikerk plaatsvinden. Aan de vooravond van Bierfestival Groningen zal het mega bierdiner met streekprodukten en noordelijke bieren plaatsvinden. Deze bieren worden speciaal voor het diner gebrouwen in overleg met gerenommeerde biersommeliers en afgestemd met de chef’s van de horecagelegenheden.

5 gangen

Het bierdiner bestaat uit 5 gangen en iedere gang zal door een ander horecabedrijf bereid worden onder leiding van Johnny Drent. De deelnemende bedrijven zijn Voila, Beer &, Andre Dokter, Blocks & Barrels en Progress Events. De avond zal traditie getrouw worden gehost vanaf de kansel door Melissa Cole en Fiona de Lange. Het diner is samengesteld met Arvid Bergström, de chefs van de horecabedrijven en Johnny Drent.

Schwarzbier

Dit jaar is d’Olle Grieze een schwarzbier en wordt door Pivobrouwers gemaakt gezamenlijk met de noordelijke brouwers. Brouwerij Martinus zal dit jaar het tafelbier brouwen. De friezen brouwen gezamenlijk een tripel en Drenthe tekent voor een saison. Verder worden speciaal voor het bierdiner een Groningse geuze en een bijzondere houtgelagerde eisbock geserveerd.
Er zijn internationale, nationale en lokale biersommeliers aanwezig zijn om de gasten te voorzien van informatie achter de gekozen bieren en combinaties.

Bierfestival

Het bierfestival is van 12 april tot en met 14 april. Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zijn vertegenwoordigd. Er worden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en diverse bieren op fles, deze zijn afkomstig vanuit de hele wereld. Brouwerijen en importeurs bemannen veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kan worden. Zo probeert de organisatie de kwaliteit voor haar bezoekers te waarborgen. Naast de proeverij worden er ook diverse wedstrijden en masterclasses georganiseerd. Bierfestival Groningen is de grootste speciaalbierproeverij van Nederland!

“Bierfestival Groningen. Horen, zien, ruiken, proeven en genieten!”

Ga voor meer informatie en de online kaartverkoop naar www.bierfestivalgroningen.nl