Bier en eten Bieren Onderscheidingen

Bierdiner sluit Dutch Beer Challenge af

Op woensdag maart 22 vindt alweer de derde editie plaats van de Dutch Beer Challenge: de competitie waarin een internationale jury de beste Nederlandse bieren kiest.

Dit jaar verwachten de organisatoren meer dan 250 bieren in de competitie te hebben, die in acht hoofdstijlen zullen worden beoordeeld op smaak en kwaliteit.

De wedstrijd staat alleen open voor Nederlandse bieren: deze kunnen heel wel in het buitenland zijn gebrouwen, maar worden door een Nederlandse brouwerij op de markt gebracht.

Uiteindelijk wordt een bier verkozen tot het ‘beste bier van Nederland’: het winnende bier wordt op de openingsdag van het Nederlands Bierproeffestival (11 mei in Den Haag) bekendgemaakt en krijgt dan de Mitra Award.

Dutch Beer Dinner

Sterrendiner

Maar voor het zover is zal op woensdag 5 april de prijsuitreiking voor de medaillewinnaars zijn. De ceremonie vangt aan om 16:00 in het Hulstkamp gebouw in Rotterdam, Maaskade 119, op de Kop van Noord. Aansluitend zal, met aanvang om 18:00, het Derde Dutch Beer Dinner plaatsvinden. Chef Erik van Loo, de met twee Michelin sterren getooide Chef van het Rotterdamse restaurant Parkheuvel, verzorgt het diner. Het spreekt dat het diner door (prijswinnende) Nederlandse bieren wordt begeleid.

Reserveren: Fedor@dutchbeerchallenge.nl of rick@dutchbeerchallenge.nl