BierBoek Patrick Kroon
Bieren

BierBoek van Patrick Kroon is ‘voor iedereen’

Ik werd benaderd door Patrick Kroon. Hij stuurde het volgende bericht: ‘Geachte heer Molenaar, mijn naam is Patrick Kroon, een jongen met een verstandelijke beperking, en heb een bierboek geschreven voor deze doelgroep. Op de foto, dat ben ik met deel 1, wilt u meer weten waarom ik een bierboek heb geschreven voor deze doelgroep? Laat het mij maar weten, proost en vriendelijke groet, Patrick Kroon.’

Patrick Kroon BierBoek
Patrick met zijn BierBoek

Ik was uiteraard nieuwsgierig en daarom heb ik het boek besteld.

Op de achterkant van het boek staat: ‘Als je een verstandelijke beperking hebt, ben je niet gek. Dat bewijst Patrick met dit BierBoek, dat voor IEDEREEN te begrijpen is.’

Passie

Prachtig dat Patrick zoveel passie heeft, dat hij dit boek heeft gemaakt, vol met informatie die iedereen kan begrijpen. Patrick heeft maar een doel: iedereen enthousiast maken voor bier.

Hij begint met de geschiedenis van bier heel kort te vertellen en heeft er wat foto’s bij geplaatst van een oude Maastrichtse brouwerij, die al lang geleden werd gesloten.

Het boek heeft 66 pagina’s met heel veel informatie, die heel gevarieerd is.  Patrick noemt van iedere provincie een paar brouwerijen, maar hij legt ook uit wat alcohol is. Heel leuk is het hoofdstuk ‘Feiten en Fabels’ over bier. Patrick tipt ook 10 bieren die hij zelf lekker vindt en vertelt daarbij dat hij twee bieren helemaal niet lekker vindt: Amstel en Oranjeboom. Verder vind je in het boek biermoppen en zelfs een puzzel.

Vragen aan Patrick

Het is Patrick gelukt om een boekje te maken dat voor iedereen te begrijpen is. Zijn doel was om het  te schrijven voor mensen met een verstandelijke beperking maar het is een boek geworden dat voor echt iedereen leuk is. Ik vroeg hem hoe lang hij over het boek heeft gedaan. ‘Ik ben in 2010 begonnen en in 2012 kwam het uit. Deel 2 verschijnt als ik een uitgever heb gevonden, want de vorige uitgever doet het niet meer.’

Op de vraag of hij leuke reacties krijgt op zijn boek, moet Patrick helaas melden dat hij naast hele leuke reacties ook nare reacties krijgt.

En dan de lastigste vraag: wat is je favoriete bier? Die vraag kan Patrick niet beantwoorden, want hij vindt heel veel bieren lekker.

Eigen Fanpage

Patrick heeft op Facebook een eigen fanpage.  Daar kan je zien dat Patrick ook brouwerijen bezoekt en dat Bierschrijver, Frits Dunink, ook aandacht aan het werk van zijn collega Patrick heeft besteed.

Het boek is te bestellen bij bol.com

Patrick Kroon BierBoek
Patrick leest graag over bier.