Bier en eten Bierboeken Biercafés Biercultuur

Sympathiek boekje over bierbeleving

Onlangs verscheen bij Birdy Publishing het boekje bierbeleving van A tot Z, met als ondertitel: ontdekken, beleven, genieten. Het is geschreven door Marie-Thérèse en Han Hidalgo.
Twee mensen die een leven lang zich hebben ingezet om van bier een gewaardeerde drank te maken, maar vooral een drank die je uitstekend kan combineren met goed eten.
Wie een kijkje neemt op de website biercuisine.nl of biercuisine.be, weet genoeg.

Bierambassadeurs

Han en Marie-Therèse zijn bepaald geen onbekenden in de bierwereld en dat blijkt al meteen uit het voorwoord van het boek, geschreven door drie mensen die ook hun sporen hebben verdiend: Brouwer en bierauteur Jef van den Steen, Brouwer Chris Bauweraerts (La Chouffe) en foodjournalist Puck Kerkhoven. Je leest meteen dat deze drie mensen Han en Marie-Therèse in hun hart hebben gesloten. Het zijn bier ambassadeurs onder elkaar.

ABT

Het boekje gaat over bierbeleving van A tot Z en volgt ook letterlijk het alfabet. Het begint bij de A van Alliantie van Biertapperijen. een groep biercafés die veel heeft betekend en nog steeds betekent voor de Nederlandse biercultuur. En Han en Marie-Thérèse waren en zijn frequente bezoekers van biercafé De Beyerd in Breda, het café van de onlangs overleden Piet de Jongh, die oprichter en eerste voorzitter was van de alliantie. Han en Marie-Thérèse zijn 6 jaar lang mystery guest geweest voor ABT en bezochten zo heel veel biercafés.

Van A tot Zundert

Zo gaat het boekje het alfabet langs, bijvoorbeeld via de M van Mooie Nel IPA en de N van Noordt, die mooie Rotterdamse brouwerij van de gepassioneerde en kundige brouwer Peter Rouwen. Han heeft iets met Rotterdam, want hij studeerde in die stad.
De O staat in dit boekje voor Orval en de Q voor quadruppel. Het eindigt met de Z van Zundert. Als toegift volgen nog een paar mooie recepten.

Unicef

Een rijk geïllustreerd en kleurrijk boekje met mooie verhalen over bierbeleving in alle facetten. Het is te bestellen bij Birdy Publishing, de uitgeverij van het onvolprezen Bier Magazine.

Wat het boekje nog mooier maakt, is dat een deel van de opbrengst naar Unicef gaat. Een sympathiek initiatief van sympathieke bierambassadeurs.

Bestellen

Bierbeleving van A tot Z, 72 pagina’s, prijs 7,95. www.biermagazine.nl