Bas Daarle
Bieren Stout

Bier voor Bas uit Daarle; opbrengst voor KiKa

Bas Bullens uit Daarle overleed een paar jaar geleden aan een zeldzame vorm van kanker. Zijn vrienden brouwden ter ere van Bas een bier. De opbrengst gaat naar KiKa.

Vijf vrienden uit zijn zeer grote vriendengroep hebben in augustus 2020 een eigen brouwerij opgericht: Brewery42. ‘Bas heeft helaas alleen ons eerste biertje, de Aftrapper, meegemaakt.’

Bas moest voor een opleiding zijn eigen muziekoptreden verzorgen. Hij koos voor het liedje Drunken Lullabies van de Amerikaanse folkpunkband Flogging Molly met wortels in Ierland. Die songtitel werd de naam voor het bier dat Brewery 42 nu heeft gebrouwen.

Bas Daarle
Vrienden en brouwers met Bert Kuperus van Bierconnaisseurs

Russian Imperial Stout

Meesterbrouwer Thijs Timmer kwam met het idee een biertje voor hun overleden kameraad te brouwen. Het is een Vodka Infused Russian Imperial Stout (10 vol. %) geworden.

‘Bas doneerde zijn laatste spaargeld aan het goede doel. Ook werden aanwezigen op zijn begrafenis aangespoord om geld te doneren voor onderzoek naar kanker. Er werden duizenden euro’s opgehaald’, vertelt een van de vrienden aan dagblad Tubantia.

Presentatie in De Engel

Zondag 9 oktober  was de lancering van het bijzondere bier  in het bijzijn van de moeder van Bas en vele vrienden in Bierlokaal De Engel in Oldenzaal. Het werd mogelijk gemaakt door netwerk Bier Connaisseurs Oost-Nederland, opgericht door Bert Kuperus.

KiKa

De opbrengst van Drunken Lullabies gaat naar KiKa. Drunken Lullabies wordt inmiddels uitgeleverd. Het bier is verkrijgbaar in diverse winkels. Niet alleen in Overijssel, maar ook in delen van Drenthe en Flevoland.