Rick kempen Youtube playlist Bier & cO
Bierblogs Bieren

YouTube playlist Proeven met Rick

Bier & cO heeft 23 filmpjes met Rick Kempen, of eigenlijk bier in de hoofdrol, op YouTube gezet.

Nu de horeca de deuren weer mag openen, heeft Bier & cO en niet in het minst ook Rick Kempen de behoefte de bierminnende consumenten goed te informeren. Bier&cO, een leidende importeur, distributeur en hét kenniscentrum op het gebied van bier, biedt horecaondernemers en hun medewerkers hierbij een helpende hand.

YouTube playlist Proeven met Rick

In een speciale YouTube playlist heeft Bier&cO 23 filmpjes bijeengebracht, die maximaal dertien minuten duren. Naast de achttien meest voorkomende biersoorten komen de vier basisingrediënten van bier en een ‘Tip van Rick’ over glasverzorging aan bod. Op  https://bit.ly/proeven-met-rick vindt men alle afleveringen overzichtelijk gepresenteerd, en hier kunnen deze in de gewenste volgorde, wanneer het de gebruiker uitkomt, worden bekeken. Hiermee maakt Bier&cO het voor elke horecamedewerker mogelijk het principe ‘Dare to drink different’ in de praktijk te brengen en daarmee verkoop van bier en rendement van het bedrijf te verbeteren.

Rick geeft antwoorden

Bierambassadeur Rick Kempen: “Elke bierliefhebber, en zeker zij die professioneel met bier bezig zijn in de horeca, slijterij of supermarkt, zou best eens wat meer over bier mogen weten. Voor de meest populaire alcoholhoudende drank door mensen gemaakt, weten we er vaak maar bitter weinig vanaf. Wat maakt een pils een pils, wat is het verschil tussen een witbier en een Weizen? Hoe werken water, mout, hop en gist op elkaar in – en hoe dragen ze bij aan de smaak? Waar komt bockbier vandaan, en hoort dat geitenbokje op het etiket? Porter, stout, sour ale, saison – hoe dan?! Hoe voorkom ik dat mijn kostelijke bier op het allerlaatste moment wordt vernacheld en het schuim als een mislukte soufflé in elkaar zakt? Op al die vragen geef ik antwoord, en met de kennis die je opdoet door het kijken van de filmpjes verrijk jij jouw bierkennis.”

Wie de geproefde en besproken bieren zelf wil proeven kan deze gemakkelijk online bestellen bij www.bierenzo.nl Deze webwinkel is toegankelijk voor particulieren en bierprofessionals.

Rick kempen Youtube playlist Bier & cO
Proeven met Rick youtube playlist