Kees Bier Arend
Biercafé Bieren Bierwereld Brouwers

Bier Arend 2022 voor Kees Bubberman

Tijdens de 22ste verjaardag van Proeflokaal Arendsnest reikte Peter van der Arend de vierde Bier Arend uit.

De Bier Arend is een jaarlijkse onderscheiding waarbij een bedrijf of persoon wordt geëerd vanwege diens significante bijdrage aan de Nederlandse bierwereld.

Voorgaande drie winnaars:

  • 2019 SNAB Bierbrouwers
  • 2020 Oedipus
  • 2021 Toon Vandenbroek

Brouwerij Kees

De vierde Arend is afgelopen 12 juli uitgereikt aan Kees Bubberman van brouwerij Kees. Peter van der Arend: “Hij is nu 15 jaar professioneel brouwer en viert wat ons betreft al een soort van jubileum, al weten wij niet of hij dat zelf ook zo ziet. Kees was de eerste brouwer die werkte met een hopback (een gesloten vat gevuld met hopbloemen) en de eerste Nederlandse brouwerij die al zijn bier afvult in blik (sinds 2018). Kees staat al 15 jaar garant voor mooie bieren en bovenal bijzondere bieren. Hij weigert bijvoorbeeld een pils, blond, dubbel, tripel, etc. te brouwen.”

Prijswinnende bieren

“Samen hebben wij met Morebeer Brewing diverse bieren met hem mogen brouwen”, vertelt Van der Arend. “Dat waren prijswinnende bieren bij Dutch Beer Challenge en de Huisbier van het Jaar verkiezing van Entree Magazine. Ook voor Kika hebben we gezamenlijk meerdere mooie bieren gebrouwen.  Samenvattend verdient Kees deze onderscheiding dubbel en dwars!”

Kees Bier Arend
Kees Bubberman (l.) en Peter van der Arend