Bier en eten Bitter Blond Brouwerijen Dubbel

Belgische Tungri bieren ook in Nederland verkrijgbaar

Amburon is de naam van een nieuwe brouwerij in Tongeren (B.) die vanaf 3 november onder de merknaam Tungri drie bieren op de Nederlandse markt brengt via Multi Bier: Tungri Blond, Tungri Bitter en Tungri Dubbel. De brouwerij besteedt veel aandacht aan bier en spijscombinaties ne geeft dan ook tips bij ieder van de drie bieren.

Volgens de brouwerij, Amburon,  zijn het evenwichtige en toegankelijke bieren, puur van smaak, gebrouwen in lijn met de Belgische biertraditie, maar dan net  even anders.  Het s bier van hoge gisting dat ongefilterd wordt afgevuld en dat zich verder ontwikkelt zich op fles qua smaak door hergisting. De brouwer  geeft een houdbaarheid van 24 maanden op. Tungri is de naam van de oorspronkelijke bewoners van Tongeren.

De bieren:

Blond

Een fris blond bier (7,5%) met een kruidig en lichtfruitig aroma. Volgens de brouwers proeven  sommigen er na enige rijping zelfs een tripel in. Kenmerken : zonnegeel van kleur (EBC 9), fijne CO2-pareling en een stevige witte schuimkraag. Fris van smaak met een evenwichtig licht bittertje. De graad van bitterheid is 24 EBU. Combineert met (witte) vis, schelpdieren, wit vlees, Aziatische gerechten.

tungriblond

Bitter

Een Belgische bitter. Fruitig blond bier (7,5%) met goede balans tussen citrus-aroma en hoppige toetsen.  Kenmerken : goudgeel van kleur (EBC 9). Citrus-fruitig aroma met gebalanceerde en aan­gename bittertoetsen van hop. De graad van bitterheid is 35 EBU. Combineert met : pittig en gekruid eten, hamburgers, vlees van de grill.

Het Tungri Bitter uit Tongeren
Het Tungri Bitter uit Tongeren

Dubbel

Een smaakvol donkerbruin bier (7,0%) met een lichte bitterheid en toetsen van karamel. Subtiele kruidigheid in de afdronk die afkomstig is van de geselecteerde hopsoorten. Kenmerken : donkerbruin van kleur (EBC 100). Zacht van smaak, evenwichtig. De graad van bitterheid is 23 EBU. Vrij helder bier.  Combineert met : wild, rood vlees en chocolade

tungridubbel

facebook.com/belgianbrewed