Bier en eten Bieren Brouwerijen

Beer Bloggers & Writers Conference in Mercure Amsterdam

Op 19 en 20 augustus zal een groep internationale bierbloggers naar Amsterdam komen. In het Mercure Hotel is dan de Beer Bloggers & Writers Conference. Deze schrijvende specialisten zullen kennismaken met de Nederlandse brouwers. Mercure Hotels en de gespecialiseerde bierleverancier Bier & cO zijn belangrijke sponsors, naast hoofdsponsor Pilsener Urquell.

Ashampoo_Snap_2016.07.31_21h30m56s_002_
Het magazine is ook online te lezen (link in tekst)

Mercure hotels heeft iets met bier. Vorig jaar gaf de groep een prachtig magazine uit met als titel Around Beer. In dit magazine werden acht Nederlandse ambachtelijke brouwers geportretteerd en werd er aandacht besteed aan bier en eten. Aan Around Beer werkten een aantal bekende namen uit de bierwereld mee, zoals onder andere Fiona de Lange, Arvid Bergström, Alain Schepers van Bierista.nl en Rick Kempen van Bier & cO.  De Mercure hotels in Nederland hebben ieder een eigen ambachtelijk bier op de kaart gezet van een brouwerij uit de regio. Zo schenkt het Mercure Hotel op Schiphol Jopen bier, terwijl het Mercure Hotel in het centrum (Canal District) de bieren van De Prael schenkt en Mercure City de bieren van Oedipus. Mercure Zwolle werkt samen met brouwerij Hettinga en Mercure Den Haag met brouwerij Kompaan. In Groningen levert het Mercure Hotel de bieren van De Kromme Jat en in Tilburg staan de bieren van La Trappe op de kaart. In Nijmegen tenslotte voert het hotel de bieren van Het Hert

De gasten van Mercure kunnen dus altijd vragen naar een regionaal ambachtelijk bier en dat is goed nieuws voor de bierliefhebber die in hotelbars nog weleens teleurgesteld wordt omdat er alleen grote internationale merken aanwezig zijn.

wp-1469902441642.jpg
In Around Beer worden 8 brouwerijen geportretteerd

Programma

Het Mercure Hotel in het centrum van Amsterdam is nu dus ook de locatie waar de internationale schrijvers en bloggers zich zullen verzamelen. Na een informele bijeenkomst met bier en foodcombinaties begint de conferentie met een presentatie van Michel Ordeman van Jopen, die een schets van verleden, heden en toekomst van de Nederlandse brouwerij zal geven.

Daarna volgt een presentatie over de definitie van ’craft’.  Er wordt overal gesproken over craft beer maar het is niet altijd duidelijk wat dan precies mee wordt bedoeld. Deze presentatie wordt gevolgd door een workshop met de titel: Beer Tasting, a multi-sensory workshop.

Ashampoo_Snap_2016.07.31_21h33m18s_003_

Daarna gaat er iets unieks gebeuren. De internationale bierbloggers gaan live bloggen vanuit het Mercure Hotel, waar Bier & cO de bieren van 10 Nederlandse ambachtelijke brouwerijen zal presenteren en laten proeven.

Op zaterdag wordt het programma afgesloten met een lezing over de vraag of overnames door grote brouwerijen een gevaar zijn voor de ambachtelijke brouwerijsector, waarna in een volgende presentatie de India Pale Ale onder de loep wordt genomen. Na een item over bierfotografie, verzorgd door de fotograaf van het nieuwe blad Schuim Magazine, nadert het congres zijn einde met een proefsessie waarbij de bloggers ook hun eigen favoriete bieren kunnen laten proeven, maar pas nadat sommigen van hen in 5 minuten een verslag van het symposium hebben gepresenteerd. Met een bierdiner, verzorgd door Pilsner Urquell wordt het tweedaagse evenement afgesloten, hoewel de liefhebbers nog kunnen blijven om zondag een excursie naar brouwerij De Molen mee te maken.

Hulde voor Mercure, Bier & cO en de andere sponsors dat ze de Europese conferentie naar Amsterdam hebben gehaald. Zoveel bloggers die kennismaken met wat zich in Nederland op dit moment afspeelt, betekent veel internationale publiciteit en die komt linksom of rechtsom altijd de Nederlandse biersector ten goede.