Brouwerijen

Bavaria en Molson Coors UK strategische partners

Bavaria en de wereldwijde familiebrouwer Molson Coors gaan per 4 juli 2016 een strategisch partnership in het Verenigd Koninkrijk aan. De samenwerking maakt deel uit van de 2020-strategie van Bavaria en zorgt ervoor dat de Brabantse brouwer zijn business in het Verenigd Koninkrijk kan versterken en opschalen. Molson Coors kan Bavaria helpen verder te werken en te consolideren binnen bestaande kanalen, en daarnaast nieuwe kanalen aan te boren, zoals groothandel en horeca.

coors
Coors heeft een breed portfolio aan merken

Molson Coors is één van ’s werelds grootste brouwers. Het bedrijf is eigenaar van het merk Carling, het best verkochte pils in de UK in de afgelopen 30 jaar. Daarnaast is Molson Coors bekend van merken als Coors Light, Molson Canadian, Staropramen, Cobra en Rekorderlig Cider. Net als Bavaria is Molson Coors een familiebedrijf, met meer dan 350 jaar brouwhistorie.

Bavaria is sinds 1985 actief in het Verenigd Koninkrijk en is daar sindsdien sterk gegroeid in de retailbusiness.

“Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke markt voor Bavaria waar we grote kansen zien. In Molson Coors hebben we de perfecte partner gevonden om onze merken te versterken en verder te laten groeien binnen de groothandels en horeca. We krijgen toegang tot een sales force van meer dan 400 personen, een prijswinnend customer- en trade-marketingteam, en kansen die een partij met een toonaangevende marktpositie biedt”, legt Peer Swinkels, Chief Commercial Officer Bavaria uit.

“Dit partnership is een nieuwe belangrijke stap binnen onze Strategie 2020. Deze samenwerking volgt snel na de aankondiging van ons meerderheidsbelang in Palm Belgian Craft Brewers begin mei 2016 en versterkt onze positie als wereldwijde speler in de biermarkt.”

Het partnership betreft louter een distributie-overeenkomst. Dit betekent dat alle productie van Bavaria blijft plaatsvinden in de brouwerij in Lieshout in Nederland en dat de receptuur onveranderd blijft. Vanuit Lieshout zullen de producten naar het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd worden.

 Bron: persbericht Bavaria N.V.

Summary in English:

Family owned breweries Bavaria, Netherlands and Molson Coors, UK,  to form strategic partnership. Molson Coors will distribute Bavaria beers.