Autodrop Kraftbier
Bieren

Autodrop en KraftBier: ‘de meest gestoorde botsing ooit’

Een wonderlijke collab: Autodrop en brouwerij KraftBier. De Bosvruchtrode Cadillac smaak staat centraal in het nieuwe bier van de Tilburgse brouwerij.  Vroemmm is de naam van de Candy IPA.

Autodrop en KraftBier ontwikkelden samen een uniek biertje; een fris en fruitige IPA. Het bier smaakt naar de Bosvruchtrode Cadillacs van Autodrop. Daarmee introduceert KraftBier de eerste Candy IPA in Nederland. De IPA is vanaf deze week in-store en online te koop. 

Candy IPA Autodrop KraftBier

Snoep x IPA

De snoep- en bierwereld vinden elkaar in een fris en fruitige IPA. “Hun perfecte match zit in het licht rebelse en prettig gestoorde karakter van de twee merken”, staat in het persbericht. De Bosvruchtrode Cadillac van Autodrop is de basis van de Indian Pale Ale. Daarmee introduceert KraftBier een nieuwe bierstijl in Nederland: De Candy IPA. “Het is de hero onder Autodrop, de iconische smaak van de Cadillac is zo lekker, ‘t zou gebrouwen moeten worden. En dat deden we!” zegt Emma Bloem, Product Manager bij Autodrop. 

Het roze bier werd door de brouwers VROEMMM genoemd. Het heeft een opvallende roze verpakking, te herleiden naar het merk Autodrop. Op de verpakking staat een duidelijke waarschuwing: Don’t drink and drive!

Extra fruitigheid

“De hop die we gebruiken in het bier geeft het bier ook wat extra fruitigheid” zegt Rob van den Meijdenberg, oprichter van KraftBier. De ingrediënten van het snoepje zijn in eerste instantie gemengd met verschillende basisbieren om te kijken waar de perfect match lag. De smaak van het snoepje past uiteindelijk het beste bij die van de IPA. VROEMMM is vanaf deze week te verkrijgen in de webshop van KraftBier.  

Product Manager van Autodrop, Emma Bloem zegt: “Hoewel je onze snoepjes natuurlijk kan nuttigen in de auto, raden we aan om VROEMMM open te trekken op een lekkere plek in de zon als je niet meer hoeft te rijden!”  Op de promoverpakking staat: “Waarschijnlijk de meest gestoorde botsing ooit.”

Autodrop KraftBier