Bier en barbecue
Bier en eten Bierboeken

Arvid Bergström laat je watertanden met ‘Bier en Barbecue’

Arvid Bergström maakte al twee grote boeken over Bier & Food, maar ontwikkelde ook de handzame Bier en Spijs encyclopedie, die na het verschijnen van Bier & Barbecue uit vier delen bestaat.

Wat is een barbecue? Domme vraag misschien, maar wie er meer van weet zal begrijpen dat die vraag in een boek over bier en barbecue zeker niet vreemd is. Er zijn zoveel technieken, zoveel barbecuevarianten. In het boek wordt het helder en beknopt uitgelegd.

In ieder deel van de Bier en Spijs encyclopedie beantwoordt Arvid ook de vraag: wat is bier? Wie dat allemaal al weet, kan het beste meteen naar hoofdstuk 3 gaan: de gerechten.

Niet alleen vlees

Kenners weten het al lang: de barbecue is geschikt voor veel meer dan vlees en vis alleen. Samen met barbecue-experts Daan Hamoen en Bernd Beersma presenteert Bergström dan ook een reeks gerechten, nadat hij eerst een aantal sausrecepten geeft, waaronder biermosterd, bierstroop, bierhummus en barbecue biersaus. Wie dat een beetje te bierig vindt, kan ook met de recepten voor mayonaise, ketchup of yoghurtsaus aan de slag.

bier en barbecue

Originele namen

Zoals altijd heeft Bergström een originele invalshoek. Hij begint de recepten met ‘Op een stokje’: vlees, vis, kip, lam, fruit of groenten op een prikker. En altijd weer met originele namen: De Entree (entrecote), Het Juweel (vegetarische sjasliek), De Appelboom (appeltjes van de barbecue). En natuurlijk bij ieder gerecht een bierpairing.

Bier en Barbecue Menu’s

In Bier en Barbecue staan 3 complete menu’s, waarvan alle gerechten worden beschreven. De informatie is opgedeeld in ingrediënten: varken kaas, vis, rund, groente & vega en kip. Vervolgens komen bijgerechten en desserts aan bod. En steeds weer mooie bierpairings, zoals we die van Bergström gewend zijn.

Waarom dit boek kopen?

Bier en Barbecue geeft voor slechts €15,50 maar liefst 160 pagina’s inspiratie. Boordevol direct toepasbare recepten, die van barbecueën een feest maken. De mooie bierpairings maken het natuurlijk nog smakelijker en feestelijker. Een handzaam boek voor iedere fan van barbecuegerechten en bron van  inspiratie voor iedere bierliefhebber met barbecuekoorts. Het barbecueseizoen is nog niet voorbij!

Te bestellen via proefbier.nl