Lekker Gezellig! Collaboration Brew van Oedipus en Anchor Brewing
Bieren Brouwerijen Limited Edition Winterbier

Anchor Brewing en Oedipus: lekker gezellig!

Anchor Brewing, de in de 19e eeuw opgerichte brouwerij uit San Francisco, kwam in de persoon van brouwmeester Scott Ungermann naar Amsterdam om samen met de jonge brouwers van de Oedipus brouwerij een mooi eindejaarsbier te brouwen. De naam? Lekker gezellig!

Brouwdag in Amsterdam. Derde van rechts; Scott Ungermann. (Foto: FB Oedipus)
Brouwdag in Amsterdam. Derde van rechts; Scott Ungermann. (Foto: FB Oedipus)

Our special ale

Anchor was een van de laatste brouwerijen die het bekende Californian Common Beer, ook bekend als  Steam Beer brouwde. Op de rand van een faillissement werd de brouwerij in 1965 gered door een investeerder. Dat was het begin van een lastige periode, maar uiteindelijk werd Anchor de voorloper van de Amerikaanse craft beer revolutie. In feite was het de eerste moderne craft brewery in de VS.

Anchor maakt een serie bieren onder de naam ‘Our Special Ale’ en die vormde het uitgangspunt voor de samenwerking met Oedipus. Het resultaat van de collaboration brew heet ‘Lekker Gezellig’. Een mooi bier en een mooie naam voor de feestdagen.

Lekker gezellig
‘Lekker gezellig’ is een bier dat moet passen bij de donkere dagen van de herfst en het winterseizoen. ‘We combineerden de basis van een brown ale met geroosterde en gekarameliseerde moutsmaken, met amarillohop en wat kruiden’, vertellen de brouwers van Oedipus.

Met behulp van een aantal van de kruiden die Anchor gebruikt voor de 2016 editie van ‘Our Special Ale’, in combinatie met de  ‘zonnige smaken’ van gember, sinaasappelschil en jeneverbessen, is een vol smakend, kruidig en hoppig  bier ontstaan met 6.5 %, alcohol. Prettige feestdagen!

bijzonder-brouwsel
Nu verkrijgbaar: Lekker Gezellig. Collaboration Brew van Anchor en Oedipus