Bieren Trappist

Amerikaanse trappisten zoeken de stilte (weer) op.

Na 9 jaar stoppen ze er weer mee, de brouwende Trappisten van Spencer in de VS. Hun komst in de wereld van het trappistenbier is even verrassend als hun plotselinge vertrek.

Bij Trappisten denkt iedereen in eerste instantie aan België. De Belgische trappistenabdijen zijn bekend door hun iconische bieren. Ook in Nederland is er (in Tilburg) een ruim 140-jarige historie met brouwende Trappisten. Maar inmiddels zijn er meer Europese landen waar Trappisten zijn gaan brouwen; Engeland, Oostenrijk en Italië.

De abdij.

Atypische trappistenbrouwerij

De VS heeft uiteraard geen historie met kloosters, zoals we die in Europa hebben. Pas vanaf de 17e eeuw is daar vanuit Europa een christelijke basis gekomen en St. Joseph Abbey is er onderdeel van. Maar de abdij heeft geen lange historie, want werd pas in 1950 gesticht. Dat er in de VS ook trappistenabdijen zijn, daar heb ik nooit bij stilgestaan. Ik ontdekte het pas toen Spencer bieren hier beschikbaar kwamen. Met behulp van de trappisten van Chimay werd er in 2013 een brouwerij geopend. De Amerikaanse Trappisten brouwden niet de klassieke abdijbieren zoals dubbels en tripels, maar stouts en ipa’s. Een atypische trappistenbrouwerij dus.

Blog van Bierburo

De Amerikaanse Trappisten vinden de hectiek van het brouwen niet bij hun levensstijl passen en daarom stoppen ze.. Henri Reuchlin van Bierburo schreef er een mooi blog over. Een aanrader.