Corona cero
Alcoholvrij

AB InBev lanceert Corona Cero (0,0%)  in Europa 

AB InBev kondigt de Europese lancering aan van Corona Cero, een nieuw alcoholvrij bier gebrouwen met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Corona Cero is nu verkrijgbaar in België, Finland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. 

De nieuwe Cero biedt volgens de brouwer de verfrissende smaak van Corona, maar richt zich tot consumenten die op zoek zijn naar een alcoholvrije optie. “Het bier dat geboren werd op het strand wordt net als Corona Extra het best koud geserveerd met een schijfje limoen.”

Dubbelcijferige groei

Wereldwijd realiseerde AB InBev’s merkenportfolio van alcoholvrij bier een dubbelcijferige groei in 2021. In Nederland verkoopt de brouwer onder meer Bud 0.0%, Hertog Jan 0.0%, Jupiler 0.0% en Leffe Blond 0.0. Nu IWSR voorspelt dat het totale volume van de wereldwijde categorie zonder/met weinig alcohol tegen 2024 met 31% zal groeien, wordt het een steeds belangrijker onderdeel van het portfolio van de brouwer.

42 merken

AB Inbev: “De initiatieven van AB InBev op het vlak van verantwoord drinken worden ondersteund door haar ‘Global Smart Drinking Goals’, die gericht zijn op het veranderen van sociale normen en consumentengedrag. Het doel is een bijdrage te leveren aan het verminderen van problematisch drinken wereldwijd. In de afgelopen vijf jaar is het wereldwijde alcoholvrije portfolio van AB InBev aanzienlijk uitgebreid, van 26 naar 42 merken. De lancering van Corona Cero is een andere belangrijke mijlpaal in de ambities van de brouwer op het gebied van verantwoord drinken.”

In Nederland is Corona Cero nu in supermarkten verkrijgbaar in in flessen van 33cl. En aan het begin van de zomer ook in de horeca.