Mijn naam is Gerard Molenaar, bierspecialist van horecavakblad Entree en sinds september 2020 ‘Diplom Biersommelier’.

Al sinds de jaren ’80 ben ik geïnteresseerd in wat we toen nog speciaalbieren noemden. Dat was in een tijd dat 99% van de markt uit pils bestond en er in Nederland nog maar 13 brouwerijen over waren. Nu zijn er 820 (februari 2021) , inclusief brouwerijhuurders. Met veel plezier heb ik de Stibon 1 en 2 opleidingen gevolgd om vervolgens naar Obertrüm af te reizen voor de internationaal erkende titel ‘Diplom Biersommelier’. De hele opleiding is geweldig, maar de laatste stap in Obertrüm, Oostenrijk, is een topervaring.

Voor wie geïnteresseerd is in de opleiding: www.stibon.nl

Ik werk als hoofdredacteur van het vakblad VerpakkingsManagement bij uitgeverij ManagementMedia in Hilversum, die sinds 2014 het horecavakblad Entree uitgeeft. Sindsdien schrijf ik – naast mijn werk voor het verpakkingsvakblad – ook over bier. Ik verzorg een vaste bierrubriek in Entree en organiseer de ‘Huisbier van het Jaar verkiezing’ en ben (in het kader van de Entree Awards) medeorganisator van de ‘Bierspecialist in de horeca’ verkiezing.

Hopsters.eu is vooral liefdewerk in vrije tijd, dus geen weblog met een fulltime redactie en dagelijkse updates.

Deze website is onafhankelijk (geen bannerverkoop en sponsored content) en gericht op alle bierliefhebbers. Streven is om iedere week met updates te komen.

Diplom Biersommelier

Voor tips of nieuws: hopstersblog@gmail.com

TwitterLogo_#55acee
@hopstersblog
Instagram-v051916
hopstersblog