Biercultuur Bieren

Week van het Nederlands Bier wordt verplaatst naar 1 t/m 11 oktober

De stichting Week van het Nederlandse Bier heeft besloten om de Week van het Nederlandse Bier te verzetten. De bierevenementen die plaats zouden vinden van 14 tot 24 mei worden verschoven naar 1 tot 11 oktober 2020. In deze week in het najaar zal de organisatie samen met hun partners alsnog een programma vol met biergerelateerde activiteiten aanbieden om het Nederlandse bier op de kaart te zetten. Dyann van Alderen, voorzitter van de Stichting: “In deze bizarre en onzekere tijd hebben wij het besluit genomen om de Week van het Nederlandse Bier te verplaatsen naar de eerste week van oktober. Dit doen wij met veel pijn in ons hart, maar het bestuur is van mening dat de volksgezondheid nu prioriteit nummer één is. Ook voor horecaondernemers en bierbrouwers zijn dit zware tijden en we gaan er dan ook alles aan doen om de Week van het Nederlandse Bier in oktober groots te maken en daarmee deze hardwerkende ondernemers een hart onder de riem te steken.”. Voor meer informatie over de Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Nederlands Bierproeffestival

De Week van het Nederlandse Bier gaat traditioneel van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Dit zou oorspronkelijk plaatsvinden van 14 t/m 16 mei, maar organisator Nederlandse Brouwers heeft laten weten dat dit evenement verplaatst wordt naar 1 tot en met 3 oktober 2020. Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers: “Het verzetten van het bierproeffestival komt niet helemaal meer als een verrassing, toch blijft het een pijnlijk besluit. Het was en is onze intentie om samen met onze bierrelaties, horecaondernemers en consumenten van prachtige Nederlandse bieren te genieten. Dat gaan we ook zeker doen als deze moeilijke periode voorbij is. Ik hoop dat we begin oktober, als ook het bockbierseizoen start, een mooi glas (bock)bier kunnen drinken in de Grote Kerk in Den Haag.”.

Bezoekers die al een kaartje hebben bemachtigd, worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Hun ticket voor deze editie van het Nederlands Bierproeffestival blijft geldig. Meer informatie wordt ook gegeven op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *