Events

Derde DUTCH BEER CHALLENGE OP 22 MAART 2017

Op woensdag 22 maart 2017 wordt Rotterdam voor de derde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De derde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan plaats vinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 425 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worden uitgenodigd om met een of meer van hun bieren deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. De inschrijving gaat 23 januari 2017 open. De vraag is: welk bier wordt de opvolger van Jopen Mooie Nel, het Beste Bier van Nederland in 2015, en Bruut van Gajes, het Beste Bier van Nederland in 2016?

 

Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren opnieuw gegroeid tot ruim 425. De Dutch Beer Challenge is een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Tijdens de vorige editie van de Dutch Beer Challenge waren er 239 Nederlandse bieren in competitie, waarna er 20 een gouden, 19 een zilveren en 22 een bronzen medaille wonnen. Voor de derde editie in 2017 rekent de organisatie weer op een groei van het aantal ingezonden bieren.

Er is een gemengde aanwezigheid op 22 maart 2017 van zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale specialisten. Deze juryleden proeven blind in 5 verschillende bier-hoofdcategorieën met 21 subcategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren. De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media. Slijterijketen Mitra heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

dbc2017

Prijsuitreiking op 5 april

De wedstrijdleiding maakt de winnaars bekend tijdens een receptie op woensdag 5 april 2017 in Rotterdam. Aansluitend zal het derde exclusieve bierdiner in de havenstad plaatsvinden. Op 11 mei 2017 wordt tijdens de opening van de zesde Week van het Nederlandse Bier bekend gemaakt welk bier verkozen is tot ‘Het Beste Bier van Nederland 2017’ gekoppeld aan de Mitra-Award.

Belangrijkste doelstellingen

De initiatiefnemers en organisatie van de Dutch Beer Challenge hebben de volgende doelstellingen met deze wedstrijd:

 1.    De promotie van de Nederlandse biercultuur;
  2.     Het organiseren van een faire en professionele wedstrijd onder de Nederlandse brouwers;
  3.     Het bieden van een kwaliteitslabel aan de bierconsument;
  4.     Het bieden van een sterk marketinginstrument aan de deelnemende brouwers.

Over de Dutch Beer Challenge

De Dutch Beer Challenge is een initiatief van de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC) en bestaat uit:

 • Fedor Vogel (Bier! magazine / Birdy Publishing), voorzitter
 • Rick Kempen (Bier&cO), secretaris
 • Marco Philipsen (Mitra), penningmeester
 • Henri Reuchlin (BIERburo)
 • Luc de Raedemaeker en Thomas Costenoble (BeComEv, organisator van o.a. www.brusselsbeerchallenge.com).

De Dutch Beer Challenge wordt in opdracht van de stichting op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door BeComEv, welke de wedstrijdleiding in handen heeft.

Zie voor informatie de website www.dutchbeerchallenge.nl