Berne Abdijbier
Bieren Brouwerijen Dutch Beer Challenge

3 bierprijzen voor Berne Abdijbier

Berne Abdijbier haalde drie prijzen op de ‘Dutch Beer Challenge’. Vorig jaar al, op de zesde editie, kreeg Berne Brons voor de Abt-Tripel. Nu vielen drie andere bieren erg in de smaak van de jury. Zo wonnen Norbertijn Blond en Abt-generaal Quadrupel het Brons en was er zelfs Zilver voor Witheren Wit. Berne Abdijbier dingt met deze prijzen mee naar de Mitra-award ‘Het beste bier van Nederland’. Deze wordt op 14 mei bekendgemaakt.

Trots

91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd, van de 46 winnende brouwerijen won Berne Abdijbier als een van de weinigen zelfs 3 prijzen, 2x Brons en 1x Zilver.

Brons voor Berne quadrupel
Brons voor Berne quadrupel

“Als je dan in drie categorieën zo een gerenommeerde prijs wordt toebedeeld mag je wel stellen dat je echt boven het maaiveld bent uitgestegen en een heel goed team bent. We doen dus mee met de beste speciaalbiermerken van Nederland en dat in de 5 jaar dat het merk Berne Abdijbier bestaat! Ik heb er mijn unieke fles Vatgerijpte Abt-generaal Quadrupel voor open getrokken.’ aldus de super trotse voorzitter Henry van Boxmeer van de stichting.

Zilver voor Berne Abdijbier Witheren

Eigen brouwerij

De speciaalbiermarkt groeit nog steeds. Inmiddels zijn er 735 brouwerijen met vele bieren. Berne Abdijbier brouwt hun 6 bieren bij drie van deze brouwerijen en is voornemens om op de Abdij van Berne opnieuw een abdijbrouwerij te starten. Daarmee wordt dan een eeuwenoude traditie in ere hersteld. Door de corona-crisis levert Berne Abdijbier hun bieren momenteel niet aan de horeca maar enkel aan enkele supermarkten en slijterijen door heel het land. Het Proeflokaal  op de abdij is nu tijdelijk gesloten, maar de abdijwinkel heeft elke zaterdagmiddag Bierkoopdag zodat men in quarantainetijd niet zonder deze prijswinnaars hoeft te zitten.