Mijn naam is Gerard Molenaar. Al sinds mijn 17e ben ik geïnteresseerd in wat we toen nog speciaalbieren noemden. Dat was in een tijd dat 99% van de markt uit pils bestond en er in Nederland nog maar 15 brouwerijen over waren. Nu zijn er bijna 800, inclusief brouwerijhuurders. Ik heb de Stibon 1 en Stibon 2 opleidingen met gevolgd en sinds september 2020 ben ik internationaal ‘diplom’ biersommelier. De hele opleiding is geweldig, maar de laatste stappen op weg naar de titel biersommelier, de opleiding in Obertrüm in Oostenrijk, is een topervaring.

Voor wie geïnteresseerd is in de opleiding: www.stibon.nl

Ik werk als hoofdredacteur van het vakblad VerpakkingsManagement bij uitgeverij ManagementMedia in Hilversum. Sinds 2014 geeft ManagementMedia het horecavakblad Entree uit en schrijf ik – naast mijn werk voor het verpakkingsvakblad – ook over bier. Ik heb een vaste bierrubriek in Entree en organiseer (met anderen) de ‘Huisbier van het Jaar verkiezing’ en ben (in het kader van de Entree Awards) medeorganisator van de ‘Bierspecialist in de horeca’ verkiezing.

Hopsters.eu is vooral liefdewerk in vrije tijd, dus geen weblog met een fulltime redactie en dagelijkse updates.

Deze website is onafhankelijk (geen bannerverkoop en sponsored content) en gericht op alle bierliefhebbers. Streven is om iedere week met updates te komen.

Voor tips voor de agenda of ander nieuws: hopstersblog@gmail.com

TwitterLogo_#55acee
@hopstersblog
Instagram-v051916
hopstersblog