Lagunitas Sucks

Toen Lagunitas een aantal jaren geleden met kerst de bouwcapaciteit niet had om de jaarlijkse Brown Suga’Ale te brouwen, verontschuldigde de brouwerij zich met ‘Lagunitas sucks!. Het vervangende bier dat toen werd gebrouwen, was een blijvertje en kreeg de naam Lagunitas Sucks.
Het bier is een ‘Cereal Medley’ van gerst, rogge, tarwe en haver. Een complexe smaak. Mooi goudkleurig bier met veel moutarama’s. Mooie bittere aroma’s door dryhopping, maar ook alle elementen van de gebruikte granen. Zoetig in het begin, maar daarna overheerst de hop en de kruidigheid. Droge en bittere afdronk. Met zo’n 8% een zwaar bier, maar zo ervaar je dat niet.

wp-1468240442691.jpg

Brouwers Pilsener

De eerste proefnotitie is, verrassend genoeg, een pilsener. En ook nog een private label. De brouwer is nog niet bekend. AH heeft er in ieder geval werk van gemaakt om een kwalitatief hoogwaardig pilsener te laten brouwen. Het gaat om de herintroductie van Brouwers Pilsener van Albert Heijn. Op ‘my life with beer.nl’ lees je dat enkele biersommeliers vooraf een aantal brouwsels mocht proeven en het bier dat uiteindelijk Brouwers Pilsener zou worden, hoog waardeerden.

Vooral de bittere nasmaak is fijn. Die blijft lang hangen. Naar verluidt is dry hopping toegepast. Jammer dat er bij private labels zo weinig openheid van zaken wordt gegeven. Maar dit pilsener is absoluut een aanwinst, zeker gezien de prijs. Een goede zet van AH. In de Allerhande van juli 2016 lees je wat biersommelier Fiona de Lange van dit bier vindt en hoe ze de smaak beschrijft. (Naschrift: volgens biernet.nl wordt dit pilsener gebrouwen bij Bavaria)

wp-1466429016663.jpg