Bart van Kleef
Bieren Bierwereld Brouwerijen

Bart van Kleef nieuwe CRAFT-voorzitter

CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen heeft een nieuwe voorzitter: Bart van Kleef. Van Kleef (38) is al geruime tijd werkzaam in de wereld van het bier. Zo werkte hij voor groothandel Bier&cO, was actief voor Heineken in Nederland en Amerika en is tevens docent bij bieropleider StiBON. Van Kleef is momenteel werkzaam als Hoofd Marketing & Branding bij de Haarlemse brouwerij Uiltje.

CRAFT zoekt verbinding

“Bierbrouwend Nederland gaat een nieuwe fase in. Een fase waarin het zoeken naar verbinding centraal staat. Verbinding met de consument, horeca, handel en elkaar. Diversiteit in bier is op veel plaatsen en voor veel mensen gemeengoed geworden, maar de prachtige ontwikkeling die bier de afgelopen decennia als product heeft doorgemaakt is nog lang niet ten einde. Op gebieden als distributie, kwaliteit en acceptatie is nog altijd veel te winnen.”, aldus van Kleef.

Eerder dit jaar werd brouwerij Uiltje lid van CRAFT. “Uiltje is zeer bewust het lidmaatschap van CRAFT aangegaan, naast dat van de andere branchevereniging Nederlandse Brouwers. Wij zien toegevoegde waarde in beide verenigingen, en zoeken naar dat wat ons verbindt als brouwerijen.”, licht van Kleef deze keuze toe.

Groter en sterker

Met het einde van de bestuurstermijn van Michel Ordeman jongstleden juni, zocht CRAFT naar een opvolger. “Ik ben zeer vereerd de rol van voorzitter van CRAFT op me te mogen nemen. We zullen ons met het gezamenlijke bestuur inzetten om CRAFT groter en sterker te maken, in het belang van haar leden en het algemeen belang van brouwend Nederland.”, besluit van Kleef.

Van Kleef is op de Algemene Ledenvergadering van CRAFT op 18 november j.l. geïnstalleerd en gaat een termijn van drie jaar aan.

CRAFT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *