Genieten aan de Maas met Casle bier uit Kessel

In 2018 hebben Paul Gorren, Theo Peeters, Pim Janssen uit Kessel hun Casle Bier geïntroduceerd, om de bierhistorie in Kessel te laten herleven en “genieten aan de Maas nog makkelijker te maken”.

De drie initiatiefnemers zijn heel blij en ook een beetje trots dat Kessel Blondj en Kessel Triepel nu breed verkrijgbaar zijn. Niet alleen in Peel en Maas maar ook in Reuver, Grubbenvorst, Belfeld, Horst, Sevenum, Heythuysen, Den Bosch en Rotterdam.

Streekbier

De drie mannen zijn met Casle project gestart als hobby. “Streekbier, speciaal ontwikkelde recepturen voor ons dorp Kessel (Limburg) en de regio (omgeving Venlo/Roermond). Ons Casle (uitspreken als Engelse woord castle) streekbier assortiment bestaat momenteel uit een twee bieren: Kessel Blondj, bijzonder blond bier met slechts 4,8% alcohol, en Kessel Triepel, smaakvolle tripel met slechts 7.5% alcohol. Inmiddels zijn we met een derde bier begonnen, een witbier en de eerste reacties zijn positief. De Blondj en de Triepel worden door onze beoogde doelgroep zeer gewaardeerd.”

Variatie

De bieren zijn verpakt in 33 cl statiegeldvrije flesjes en bedoeld voor de liefhebber die variatie zoekt op pils en op zoek is naar bier met karakter met een toegankelijke smaak, zeggen de drie initiatiefnemers. “Onze biertjes zijn verkrijgbaar in de regio bij horeca (café, restaurants), slijterijen en cadeauwinkels. We willen een bijdrage leveren om genieten aan de Maas in Limburg nog beter te profileren. Een van de middelen lijkt ons om onze bieren op meerdere plekken in Nederland verkrijgbaar te laten zijn dan wel bij onze doelgroep doelgroep onder de aandacht te brengen.”

Meer info

Wie meer wil weten over dit Limburgse streekinitiatief kan naar de facebookpagina van Casle. http://www.facebook.com/caslebier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *