Prachtige herdruk van boek over De Gekroonde Valk

‘Geloof in de brouwerij’ is de titel van een prachtig boek over brouwerij De Gekroonde Valk. Het laat zien dat de brouwerij een oervorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen was. Van het boek is nu een tweede, herziene druk verschenen.

Erfgoed

Al jaren is er een stichting die zich bezighoudt met het erfgoed van bierbrouwerij De Gekroonde Valk, ooit de grootste brouwerij van Nederland en bekend van de Van Vollenhoven bieren.

Het is dezelfde stichting die er uiteindelijk voor zorgde dat het beroemde Van Vollenhoven’s Stout weer werd gebrouwen naar origineel recept. Maar een nog mooier einde van het verhaal is de oprichting van brouwerij Poesiat en Kater in Amsterdam Oost. Daarmee gaat het verhaal van De Gekroonde Valk verder. Geïnteresseerd in het boek? Stuur een email naar eymert@poesiatenkater.nl

Fraai vormgegeven

In de herdruk is uiteraard het verhaal van Poesiat en Kater opgenomen. Het fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde boek hoort thuis in de bibliotheek van iedere bierliefhebber.

2 comments

  1. Prachtig resultaat! Gefeliciteerd. Ik hoop de nieuwe druk van Geloof in de Brouwerij spoedig te ontvangen. De enthousiaste ondernemers van de Stichting De Gekroonde Valk hebben de oude Van Vollenoven’s Brouwerij uit de vergetelheid gehaald en opnieuw leven geschonken (letterlijk en figuurlijk). Mooi samenwerk en innovatie, en getuigend van een gedurfde aanpak. Jammer dat ik zo ver weg zit om Poesiat & Kater mijn stamkroeg te maken en regelmatig een paar glazen stout te drinken. In te tweede wereld oorlog kwam mijn vader soms met gebrand gerst thuis (als hij de moffen kon omzeilen) en met een paar flesjes, om ons hongerlijdende kinderen “bij te voeden.” Het is geweldig nu een lokaliteit als Poesiat & Kater te hebben om daaraan met genoegen terug te denken, met een herboren glas stout.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *